Kinderen bouwen hun eigen stad

Geplaatst op vrijdag 22 november 2019

In dit spel bouwen kinderen zelf een stad en kiezen welke gebouwen en voorzieningen in de stad moeten komen. Het spel is een kennismaking met de gemeentepolitiek.

ProDemos

De spelleiding was in goede handen bij ProDemos - Huis voor de democratie en rechtsstaat. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen in de gemeente en het land. In heel Nederland worden spellen zoals Democracity gespeeld.

Het spel

De plattegrond van de  stad ligt in het midden van de zaal en bestaat in het begin alleen uit woningen. De kinderen staan voor de vraag wat er nog meer moet komen; fabrieken, boerderijen, windmolens, parken, speeltuinen, scholen en kinderopvang of liever een dierenasiel.Tijdens het spel richten de kinderen politieke partijen op en oefenen ze met het verdedigen van hun keuzes in een democratische samenleving. Om hun doel te bereiken moeten ze overleggen en samenwerken met andere partijen.

De kinderen  gingen helemaal op in het spel en kwamen met de hele goede ideeën. Politieke talenten voor de toekomst zitten er zeker tussen!

Wil je als klas of school dit spel volgend jaar ook spelen, dan kun je je hiervoor aanmelden bij griffie@landerd.nl.