Regentonactie een groot succes

Geplaatst op donderdag 14 november 2019

De regionale regentonactie in samenwerking met 25 deelnemende bedrijven was een groot succes. In de hele maand oktober zijn in de regio maar liefst 730 regentonnen met een kortingsbon van € 20 verkocht! In Landerd zijn 146 tonnen verkocht.

Jaarlijks gebruiken we per huishouden gemiddeld zo’n 2.000 liter schoon drinkwater voor de tuin. Met de droogte van afgelopen zomer nog in ons achterhoofd kan dat ook anders. Regenwater valt gewoon gratis uit de lucht. Jammer om dit niet op te vangen in een regenton en dit vervolgens te gebruiken voor de tuin.

Daarnaast bevat regenwater geen kalk, waarvoor het veel beter is voor plant en dier. Je kunt er zelfs streeploos je ramen mee wassen! Bovendien komt het water dat je opvangt niet in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond kan zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor koelte tijdens warme dagen en voor meer vlinders, bijen en vogels in de tuin. We zijn als gemeente dankbaar dat zoveel inwoners weer een regenton hebben geplaatst.