Gladheidsbestrijding

Geplaatst op donderdag 7 november 2019

Een zaak van gemeente én inwoners!

Het wordt weer kouder dus moeten we weer rekening houden met gladde wegen. In de gemeente Landerd ligt over ongeveer 200 km rijbaan, waarvan 130 km buiten de bebouwde kom. Alles bij elkaar teveel om in korte tijd te strooien. Bovendien is strooien slecht voor het milieu. We strooien dan ook alleen op de plaatsen waar het écht nodig is.

Welke wegen strooien we en in welke volgorde?

Binnen 2 tot 3 uur proberen we alle hoofdontsluitingswegen maar ook de hoofdontsluitende fietspaden te strooien.

De volgorde waarin we gaan strooien is:

Wat zijn de strooitijden?

De gemeente strooit als het nodig is de wegen op elk moment van de dag en zoveel mogelijk preventief.
Daarnaast strooien we als het echt glad is:

Afstemming met de buurgemeenten

Veiligheid van de weggebruikers stopt niet bij de gemeentegrenzen. Daarom hebben we met de buurgemeenten afspraken gemaakt over het strooien van de wegen en fietspaden van aansluitende wegen. Ook stemmen we met elkaar af als we wanneer we op pad gaan om te strooien.

Wat kunt u doen?

De gemeente zorgt voor veilige wegen. U moet zelf zorgen voor de veiligheid voor uw eigen deur. Als u het trottoir voor uw woning goed begaanbaar houdt (en misschien ook dat van uw buurman of –vrouw die slecht ter been is), zorgen we samen voor een veilige omgeving.

Als u meer wilt weten over de gladheidbestrijding in de gemeente Landerd, dan kunt u contact opnemen met de heren B. Bongers, P. Teunesen of J. de Looijer van de afdeling Realisatie en Beheer, tel. (0486) 458 102.

Meldingen buiten kantoortijden kunt u doen op het gemeentelijk storingsnummer tel. (0486) 464 246.