Op weg naar minder restafval

Geplaatst op donderdag 24 oktober 2019

Van afval naar grondstof

We moeten proberen ons denken over afval om te schakelen van afval naar grondstof, zodat hergebruik stijgt en de hoeveelheid restafval daalt. Ook hergebruik van nog bruikbare spullen is belangrijker dan ooit. De verbranding van het restafval wordt steeds duurder. De hoeveelheid afval in de grijze containers terugbrengen door een betere en bewustere scheiding is beter voor de portemonnee, het milieu, en duurzamer.

Sorteeranalyse restafval en afvalscheiding Landerd

Om de drie jaar wordt er onderzocht welk afval er in de grijze containers wordt gedaan. Uit het meest recente onderzoek (2016) blijkt dat er veel etensresten en tuinafval bij het restafval zat (totaal 45 procent). Dat is niet nodig, deze horen thuis in de groene gft-container.

In 2019 zal er een nieuw onderzoek worden gehouden naar de inhoud van de grijze container.

Afvalsoorten gemeente Landerd

Steeds meer afvalsoorten kunnen in de gemeente Landerd gescheiden worden aangeboden.

Container omruilen

Wist u dat u de grote grijze container gratis kunt omruilen naar een kleiner nieuw exemplaar. U kunt hiervoor contact op nemen met de gemeente (0486) 458 111.