Werkzaamheden Centrumplan Zeeland Fase 3

Geplaatst op donderdag 17 oktober 2019

In Zeeland is gestart met fase 3 van de inrichting van de openbare ruimte in het Centrum Plan.

Wat gaan we doen en op welke locaties?

Van het gehele plein voor De Garf wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. Er wordt een regenwaterriool aangelegd en de huidige bestrating van de rijbaan, trottoirs en parkeervakken wordt vervangen door nieuw bestratingsmateriaal.

Sfeerbeeld van de nieuwe inrichtingIn de trottoirs worden natuursteentegels aangebracht en er worden nieuwe lichtmasten geplaatst waardoor er eenheid ontstaat met het gebied rondom het  gemeentehuis en het plein tussen gemeentehuis en Jumbo. Nieuwe bomen worden aangeplant en in de middenstrook tussen de parkeerplaatsen wordt beplanting aangebracht.

De wijze van parkeren, schuine parkeervakken in combinatie met éénrichtingsverkeer, blijft hetzelfde.

Uitvoeringsperiode

De werkzaamheden zijn gestart op dinsdag 8 oktober en we willen deze fase voor de feestdagen afronden. Deze planning kan door het weer of onverwachtte problemen veranderen.

Bereikbaarheid panden en parkeren

Het plein wordt in twee fasen uitgevoerd waardoor er op het plein een aantal parkeerplaatsen beschikbaar blijven. Deze zijn wel wat lastiger te gebruiken. U kunt ook altijd langs de Kerkstraat en achter de Garf parkeren waarna u te voet de winkels kunt bereiken.

De winkels, appartementen en De Garf blijven te voet bereikbaar.

Heeft u vragen?

Het werk wordt uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van de Wetering Infra BV uit Heesch. Informatie over de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden kunt u tijdens werktijden inwinnen bij de uitvoerder, de heer Albert Netten op telefoonnummer: 06-23520955 of bij de toezichthouder van de gemeente de heer Erik Hendriks op telefoonnummer (0486) 458 111.

Wilt u meer weten over het centrumplan van Zeeland? Neem dan contact op met de heer Henk van Herpen van de afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente Landerd op telefoonnummer (0486) 458 111.